Raymarine 2star 2023 | Groovie vinner!

Det blev en jämn målgång inatt. De första båtarna gick i mål strax efter midnatt, och då sov jag.Till slut blev det om jag läser rätt, SunFast 3600 Groovie som tar slutsegern i årets 2star-tävling. Marginalen blev nio minuter till Figaro 2 Belly of Tea.

Groovie till vänster efter start i Oxelösund. © Jim Qvarnström

 

Groovie måste ha spurtat bra, för min uppfattning var att Belly of Tea låg en god bit före vid Gustaf Dahlén i går kväll. Men kanske glömde jag att de startade i olika klasser.

Karl Ljungstedt hade i år med sig rutinerade långseglaren Mikael Ryking på Groovie. Och jag räknade ju borde dem lite innan start då jag ju inte riktigt trodde på Micke ska erkännas. Men det fick jag äta upp. ;-)  Stort grattis till dessa herrar som utnyttjade de långa undanvindsbogarna på bästa sätt.

Figaro 2 Belly of Tea seglades av Emely Hagen och nån mer som jag fortfarande inte har koll på, och trea blev J/121 Jolene med Fredrik Rydin och Johan Tuvstedt.

Ovanstående båtar vinner då också grupp 4, 3 och 5.

Grupp 1 vinnas av Archambault 31 Atao! med Pernilla Uhlin och Per Lindell och grupp 2 vinns av Archambault Grand Surprise Rebellion med Fredrik Edberg och Fredrik Mårdén.

Grattis allihop! Om jag nu inte tolkat resultaten fel så här dags på morgonen.

Det ser väl inte toppenbra ut för mitt tips…

Återkommer ikväll med en större sammanfattning.

 

2 comments for “Raymarine 2star 2023 | Groovie vinner!

  1. Johan
    31 maj, 2023 at 15:20

    Emely seglade med Emil Forsgren, Patrik Forsgrens son. (Pro4you)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.