Raymarine 2star 2023 | Oskarshamn

Det blev en ganska utdragen målgång i går kväll i Oskarshamn. Därav en sen och kort sammanfattning. Gryffindor gick till exempel i mål halvtvå inatt. Då sov jag så gott ;-)

Ettappen började väl annars med en lång slör/halvvindsbog från Visby till Västerviks angöring där det gippades söderut. Sedan i höjd med Byxelkrok dog vinden programenligt. Tärbåtarna drabbades lite mindre och det blev en grupp på ett antal båtar som ryckte ifrån och rundade Blå Jungfrun i en klass för sig.

J/121 Jolene skar mållinjen först men Belly of Tea tog etappsegern om jag har koll på siffrorna.

Om jag kan tyda det lite bökiga excel-filen till resultatlista så har Archambault 31 Atao! tagit en knapp ledning i grupp 1. X-332 Inga G och Eloge 38 Nirvana följer som tvåa och trea. Corby 25 Spiderpig tappade ordentligt på andra etappen. Men det är ganska tajt med drygt en timme mellan de sju första i gruppen. Så Dehler 29 Funny och Spiderpig har fortfarande chansen.

I grupp 2 tog Rebellion en solklar seger på sträckan och leder förstås stort gruppen efter två etapper. De hr nästan en och en halv timme till tvåan Monday Never och sedan nästan en timme ytterligare till Mihtril på tredje plats. Dehler 34 Funny Too följer sedan på fjärde plats. Hansson 31 Piano har halkat efter lite och har ungefär 30 minuter upp till pallen.

I grupp 3 var det två Figaro 2 som dominerade på undanvinden. Belly of Tea och Amazigh. De är också etta och tvåa efter två etapper i gruppen. Sedan har halkat ner till fjärde plats där det verkar som att de, Pixie och Embla fått någon form av straff på 60 minuter seglad tid.
Belly of Tea har ungefär 50 minuter till godo på Amazigh som i sin tur är 70 minuter före Arcona 340 Tiki Minos. X-35 Sedna är sedan ytterligare 50 minuter efter. Stora avstånd här, men mycket kan hända på sista etappen, även om det ser ljust ut för undanvindsraketerna.

I klass 4 har SunFast 3600 Groovie en timmes ledning inför tisdagens sista start. Arcona 410 Kharat och J/111 Valentinna följer en timme efter.

I grupp 5 J/121 Jolene med en stor ledning, över en och en halv timme till godo på Arcona 425 Carma som klivit upp på andra platsen. Arcona 430 Zelma skuggar.

Tisdagens etapp ser ut att bli trixig men till undanvindsbåtarnas fördel. Även om det kan bli lite kryss efter Blå Jungfrun och norrut innan vinden snurrar runt till ost och syd. Nån gång efter lunch blir det till att dra upp undanvindsseglen och köra igen. Det ser upplagt ut för en kamp mellan J/121 Jolene, SunFast 3600 Groovie och Figaro 2 Belly of Tea.

Nån som vet vem som seglar med Emely Hagen på Belly of Tea? Det framgick inte av anmälningslistan.

Nu måste jag springa till jobbet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.