Raymarine 2star 22 | Startgrupp 2

Eftersom det inte är så många dagar till start så är det väl lika bra att ösa på med ranking av startgrupperna. Startgrupp 2 innehåller 16 båtar och det finns här en klar favorit, sedan är det lite tajtare bakom. Och som vanligt ett gäng som inte kommer att vinna. R2s22_grupp2Dehler 34 DD Funny Too med Anders Mathson och Niklas Svensson får finna sig i att vara stor favorit här. De har startat 2star 13 gånger och varit på pallen vid elva tillfällen. Jag tror att lite växlande vindar kan passa Mathson/Svensson bra. En del kryss vill de nog också ha. Speciellt om de ska hänga av Monday Never och Rymling. Monday Never med Perry Jönsson och Peter Lindström är en möjlig utmanare. Jönsson blev trea förra året, då med Erik Lindén. Nu seglar Lindén på Diva 34 Rymling som jag tror får svårt att ta de Funny Too och Monday Never. Lindén har ju aldrig varit sämre än trea, men Rymling utan Lindén har inte gått så bra, så jag gamblar kanske lite med att placera dem trea.

Bakom har vi ytterligare ett intressant kort. Lennart Jacobsson och Bo Djerf har ju en och annan seger i bagaget. Sju pallplatser och en totalseger om jag minns rätt. Men nu seglar de en annan båt. De lär nog hänga med högt upp, och kanske kan de tampas om tredjeplatsen.

Förra årets trea Angeroma, Elan 37 med Robert Dubois har jag lagt in som femma nu. Jag tror ju tredjeplatsen förra året var en liten lyckträff och jag tror inte de kommer så högt upp igen. Men, även jag kan ha fel…

Längre ner i listan finner vi Aramis, en First 36.7 med Claes Hellberg och Peter Wandeck. De tävlar för OBK, och jag tror att det är Oaxens BK. Eftersom jag inte sett till dem tidigare, trots närheten till Trosa, så räknar jag med att de inte är några rutinerade kappseglare.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.