Raymarine 2star 22 | Startgrupp 3

Ja, då ger jag mig in i startgrupp 3. Ett getingbo i toppen, och en svit som kommer att bli bruten. Arcona 340 Tiki Minos har sex raka segrar i tävlingen. SunFast 3600 Groovie har fem raka segrar. Båda kommer inte att vinna! Mitt tips går till Tiki Minos. Jag anar att den trivs aningen bättre i lättare vindar. Men det handlar inte bara om Tiki Minos eller Groovie. Det finns konkurrens från Norge i from av en SunFast 330 Hyrrokkin som vann 2star i Norge förra året. Sedan har vi helt nya Z30+ Zvit med Ocean Race-seglarna Anders Dahlsjö och Martin Strömberg. Z30+ hade premiärsegling på Lidingö Runt och slutade tvåa i klassen. En superlätt kolfiber-racer. Den borde trivas i lätta växlande vindar, men också på friska undanvindar för de som kan hantera båten. R2s22_grupp3

X-35 Sedna med Torbjörn Blomberg och Kalle Widlert behöver en hel del kryss om de ska gå vägen för dem. Om jag minns rätt spikade de sista etappen förra året. Men med fock och inga gennakrar eller code-segel är det svårt att hävda sig på långa halvvindsbogar. Och de hängde ju inte med Tango förra helgen ;-)

Agile, Yoda och Levante är båtar som nosar på pallen år efter år, och det ser nog svårare ut för deras del att nå dit i år. Även dessa båtar får nog hoppas på mycket kryss.

Erneberg och Falconer med FarEast 28 Gransegel är väl tidigare hyggligt framgångsrika Expresseglare. FarEast 28 tror jag är lite jobbig att segla, men blir det hyggligt lätta vindar så är det nog positivt. Men jag tror ändå att de får svårt att nå någon högre placering. Det är väl bara Erik Lindén som lyckats i en FarEast 28 på detta race.

Och Peter Ask på SwedeStar 370 Embla tror att de hamnar på pallen. Det det är väl riktigt. Inget fel att tro på sig själv. Det ska man göra. Men jag har rankat dem som 10, och har svårt att se att de blir högre upp än sexa sjua. Vi får väl se. Peter har lämnat en kommentar med ett topp-tre-tips för alla startgrupper. Kanske är det nån mer som vågar utmana…

I botten kommer Elan 40 Unplugged att hålla till. Där brukar de vara. Och jag anar att de får tampas närmast med två First 40.7 från Norrköping.

För övrigt såg jag att Pogo 8.50 Pogong (Grupp 1) har ett byte i besättning där Claes Svahn kliver av och Christer Sandell hoppar på. Hur det påverkar chanserna i tävlingen har jag ingen koll på.

En annan sak som kan ställa till det för några är att Södertälje-slussen håller stängt från idag fredag fram till söndag. De flesta Mälar-seglare har väl tagit sig ut i ”havet”, men en och annan har fått ta omvägen via huvudstaden såg jag. Ingen bra uppladdning kanske.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “Raymarine 2star 22 | Startgrupp 3

 1. Jan Fogelberg
  28 maj, 2022 at 10:11

  jag saknar rötningsfunktionen i år :-)

  • 28 maj, 2022 at 11:26

   Förstår…Har inte riktigt hunnit med det. Startlistorna kom lite sent, och jag blev tvungen att jobba i torsdags.

 2. Bengt Österman
  28 maj, 2022 at 11:59

  It takes TwoStar to tango!
  Hur ska rötningsfunktionen tolkas??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.