Båtkoll i Trosa hamn 20220527

Fredag morgon den 27 maj. Och är det inte ovanligt många gästbåtar i hamnen? Visst, det är långhelg så det är väl en och annan som passar på, trots det kyliga vädret. Men det är mest segelbåtar. Tror det var bara en motorbåt i hamnen, och sju segelbåtar. Som synes på bilden ovan har ”suckarnas bro” fått ett nytt utseende. Nyrenoverad, och borta är de gamla sittplatserna. En säkerhetsrisk sade visst nån på kommunen om sittbänkarna. Barn kunde ju krypa upp där och falla i vattnet var visst förklaringen har jag hört. Men det är väl större risk att falla i vattnet från bryggan? …

Dagens första båt är för mig en känd tävlingsseglare. Arcona 380 Ikigai. På väg till Oxelösund för att deltaga på Raymarine 2star som startar på söndag. Ikigai seglas för övrigt av Reidar och Michael Gårdebäck. För Trosa-seglare kanske namnet klingar bekant? Sven-Erik Gårdebäck var en gång i tiden medlem i Trosa Båtklubb och kunde på 70- och 80-talet synas högt resultatlistorna, och jag tror att dessa herrar är släkt. Nån som har koll?

C&C 30E är en kanadensisk konstruktion från 70-talet. C&C står för Cuthbertson & Cassian, vilket jag inte hade i huvudet utan fick upp med Googles hjälp. Modellen byggdes i Tyskland, och senare även i Borlänge. E står för att det är en Europa-version.

Denna lilla båt dyker upp då och då i gästhamnen. Vet inte om det är samma, eller om det är flera olika. Men en Delphia 29 är det i alla fall. En polskbyggd liten båt med goda innerutrymmen antar jag.

Det här är en Bavaria av större och äldre modell. Holiday brukar de heta när det är en bred mörkblå dekorlinje på sidan, och det här är närmare bestämt en Bavaria 41 Holiday från 1995. J&J Design står för linjerna som de gjorde på de flesta Bavaria-båtar på 90-talet.  Enligt uppgift går den 1,96 djupt och det ser ju ut att funka även så här långt in i hamnen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.