Båtkoll i Trosa hamn 20210813

En fin morgon, men ordentligt fuktig luft. Fin Express-vind. Det hade ju varit fint med Askö Runt idag. Lördagens väderprognos är inte lika kul, och det är inte helt säkert att vi beger oss ut till start. Regn, åska och upp till 13 meter västlig vind.

Med bara tio segelbåtar i hamnen var det ändå rätt mycket ”kul” att se på idag. Som denna tyska katamaran som jag inte vet vad det är för modell. Tysken uppskattade dock när jag hälsade god morgon på tyska när jag gick förbi…

Båten är en helt vanlig Linjett 32, en ganska vanlig syn i hamnen. Detta är årets tolfte Linjett 32, men lägg märke till flaggan på aktern. Nån som vet vad det är för flagga? Det är Roslagens flagga, och passar ju bra på en Linjett.

Den här båtmodellen är inte heller så ovanlig. Comfort 34, eller C 34, och senare Sweden Yachts 34. Men det är faktiskt den första i Trosa Gästhamn på två år. Kenneth Albinsson är designer och båten kom 1974. Från 1978 blev det namnbyte till Sweden Yachts 34.

Det här däremot är en väldigt udda båt. Vet inte om jag någonsin sett en sådan förut, en Leisure 27. En brittisk båtmodell, design Frank Pryor 1978. Har för mig att vi hade en Leisure 20 på båtklubben för många år sedan.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.