Båtkoll i Trosa hamn 20210812

Ytterligare en solig morgon, och lite bättre vind än det var på onsdagkvällen. Båtantalet är stabilt runt 15 segelbåtar. Dagens första båt höll på att hamna utanför detta inlägg. Jag trodde ju att det var samma Aphrodite 42 som låg här i tisdags. Men när jag granskade mina bilder så ser jag ju att det är en annan båt, och det är en Aphrodite 40. Den kom något år tidigare än 42:an. En stabil långfärdsseglare.

Det här är knappast heller någon racer, utan mer en bobåt med möjlighet att glida fram för segel. Albin 82 MS. Kom 1975 och det är förstås Per Brohäll som står för linjerna.

Scanner-båtarna är ju förvillande lika varandra. Jag tror det här är en Scanner 38, för den har bara två rutor på ruffsidan. 391 har tre. 1988 var året då denna presenterades.

Och så en X-båt, och det får man ju inte missa. Den här X-102 ser väldigt fin och välputsad ut. Den kan ju vara renoverad. 1981 var året, och de hamnade snabbt i topp på resultatlistorna.

 Här har vi en Tetis. Dessa båtar kan se lite olika ut, och mycket skiftande kvalitét. Självbyggen. Carl-Henrik Eickhoff är konstruktör och det var i slutet av 60-talet. Minns att det fanns ett par Tetisar här i området förr i tiden som ständigt placerade sig högt i resultaten.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.