Onsdagssegling 210811

Onsdag och onsdagssegling i Trosa. Fyra tappra besättningar kom till start. Rekord för i år. Vinden blåste lätt från syd och jag tänkte mig att den skulle stå sig tills vi han i mål.
Det blev spinnaker ut till Doftskär och vinden vred lite från syd mot sydväst och det blev mer läns än slör, vilket gynnade oss med spinnakern.

tango210811_01

Svarthälls Fyr

Doftskär är lurigt. Av nån anledning blir det ofta väldigt mycket lä bakom den ön. Mer än runt andra öar. Vi skulle ta ut svängen ordentligt, men gick nog kanske lite nära ändå. Vi låg och guppade ett tag innan vi kom ut i vinden igen och det blev kryss ner mot Svarthäll. Där blev det några slag och så styrde vi väster ut i den lätta vinden.

tango210811_02

Fågelöfjärden en onsdagkväll i augusti…

Alla båtar var efter oss. Albin 78:an med Lindmark och Lundén hade startat efter oss, och förblev efter. Och de större, en X-35 och en Sirena 38 var inte i kapp ännu.
Tobbe Blomberg med X-35:an kom ikapp oss precis vid rundningen av röda pricken vid Lindholmarna. Och sen dog vinden helt.
0,4 sjömil kvar till målbojen, och där låg vi och guppade. Vi gick faktiskt fortare än X-35:an, men till slut var det bara att starta motorn och packa ihop för kvällen. Inget resultat idag.

Nu ser vi fram mot lördagens Askö Runt.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Onsdagssegling 210811

  1. 13 augusti, 2021 at 12:15

    Som publik önskar vi spinnaker-vindar vid lördagens Askö runt så vi får se färgprakten i tävlingsfältet :)

    Bra ide med onsdagsseglingar. Det ska jag nog införa åt mig själv nästa säsong så det verkligen blir av att komma ut på vattnet och i vindarna. Fast det blir då i minibåtsversion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.