Båtkoll i Trosa hamn 20200709

En fantastisk morgon! Sol från klarblå himmel, 15 grader och en svag västlig bris. Hamnen innehöll på morgonen 28 segelbåtar och det var idag god omsättning med en hel del nya båtar. Och ovanligt många som jag inte fixar att sätta modellnamn på.

Denna känner jag väl igen. Och det är inte en X-95. Det är en X-102. Från den här vinkeln är det väldigt svårt att se skillnad, men akterruffen avslöjar att det är en X-102. En härlig båt att segla, speciellt på kryss.

Här är dagens första frågetecken…En Jeanneau var jag inne på först, men jag är tveksam, för alla Jeanneau-båtar har Jeanneau-stjärnan i fören. Nån gammal udda Bavaria? Grand Soleil? Den blå båten bakom är för övrigt en udda Bavaria, Bavaria 410 Caribic.

Och den här då? En gammal Laurin-koster?

Denna sätter jag i alla fall. Aphrodite 30. Kul med lite annan färg än vitt. Men den vita som låg här för två veckor sedan var snyggare. Vissa båtar ska vara vita…

Ytterligare en okänd modell. Tysk flagga i aktern.

Det här är en ganska udda båt, men jag tror att det är en Rapier 31.

Och denna känner jag väl igen efter att ha tillbringat semestrar och kappseglingar i en sådan här från -77 till -84. Accent. En fin liten båt som seglar väl på kryss. Men vi hade svårt att få fart på den. Kan ju dock bero på att vi var rätt mycket nybörjare på den tiden.

S-30. Presenterades i början på 70-talet. Design Knud H Reimers. Och detta är en senare modell från 90-talet.

Blocket finns denna till salu >>> Ja, jag känner säljaren, så jag kunde inte låta bli att länka till den ;-)

Efter dagens promenad är jag nu uppe i 186 olika båtmodeller på listan. Vanligast är Novan med sju olika båtar. Bavaria 34 (1999) och Bavaria 36 Cr (1998) har synts fem gånger i hamnen.

I morgon fredag vet jag inte när promenad och bloggning sker. Normalt börjar jag jobba lite tidigare på fredagar när det är eftermiddagsskift, men det kan vara så att torsdagen är sista arbetsdag innan ledigheten.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.