Båtkoll i Trosa hamn 20200708

Onsdagen bjuder på lite grått väder. Regnet började falla efter att jag kommit hem. Endast 12 grader i luften på morgonen, men det hindrade inte vissa båtar från att lämna hamnen innan jag hann dit. Färre båtar idag, och framförallt färre seglare. 26 båtar med mast och betydligt fler utan mast.

Vi börjar med denna klassiker från 1970. Kustkryssaren Minouska. Konstruktör Jarl Brändström. Och som lite kuriosa så är väl Jarl Brändström far till Ulf Brändström som ju är en av få svenskar som startat i Mini Transat.
Minouska är 8,61 lång och har mahogny-skrov byggt på ek-spant.

En blå båt av okänd modell. Nån som vet? 35 fot kanske…

Denna är dock mer känd. En ganska vanligt förekommande båt. Scanmar 33. En båt som jag tyckte var stor och klumpig när den kom 1980. Idag är den jämfört med många nya inte alls så klumpig. Rolf Magnusson står för designen.

Denna lilla Diva 24 DC har legat i hamnen en vecka nu. Kanske har det varit fest ombord då flaggspelet är hissat, och flaggorna är i rätt ordning också, tror jag.

En riktig båt! ;-) X-332, Trixie. X-332 är fortfarande en båt som hävdar sig väl på kappseglingsbanorna. 1994 dök den upp på marknaden.

Och vad är då detta? Ente speciellt vacker. Kan det vara en Dominant 105 med påbyggt doghouse?

Den här slanka skapelsen är en Wasa 30, design Leif Ängemark i slutet på 70-talet.

Och här har vi ytterligare en mystisk båtmodell. Jag har sett den förr. Det står Finnark på sidan och jag har googlat, men inte hittat så mycket info. Finskbyggd tror jag, och med rund akter, som en snipa.

Med en sån här båt smyger man inte in i nån liten vik i skärgården. De dras ofta till bryggor nära krogarna… ;-) En Princess, 60 fot, minst.

Men det finns även små båtar i hamnen, som denna Yamarin.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200708

  1. JohanC
    8 juli, 2020 at 16:55

    Den röda myskobåten är sannolikt en Finnark F-75 motorseglare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.