ÅFOR 2019 | Rock-stjärna anmäld

På lördag är det sista anmälningsdag till ordinarie avgift för ÅF Offshore Race, och i skrivande stund på fredagkvällen är det precis över 200 båtar anmälda. En bra bit kvar till förra årets 244 startande alltså.

På anmälningslistan dök det upp en lite udda båt, en Nauticat 43, vilket ju inte hör till vanligheterna på kappseglingar. Båten heter ScatCat och skeppare är Jakob Samuelsson. Jakob Samulesson är nog mer känd som Jakob Samuel, rock-sångare, tidigare i bandet The Poodles. Jakob är sedan länge hängiven seglare och har också ett stort intresse i miljöfrågor.

ScatCat är för övrigt en karaktär i den Disney-klassikern Aristocats från 70-talet.

Bland de anmälda finns den nya svenska båten Shogun 50, tre TP 52 och två VO 65. Störst på listan är dock norska 76-fotaren Ender Pearl.

Tittar vi i andra ändan av listan hittar vi Birdie 24, First 27.7 och den Norrländska Expressen Falsat.
Flerskrovsbåtar är det dock lite tunt med just nu. De måste vara fem för att få starta, och just nu är det fyra anmälda.
Shorthanded och ORCi-klasserna har redan nu fler anmälda än förra året, men när det gäller ORCi trodde ag att EM i Oxelösund i sommar skulle locka några fler utländska båtar att köra även ÅF Offshore Race. Så verkar inte vara fallet. Tvärtom är det väldigt få EM-deltagare anmälda och de finska båtarna är färre än någonsin, liksom de estniska som ännu inte har en enda anmäld.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.