• Askö runt-vinnare seglar Watski2star Baltic

Jag har tidigare skrivit om två TBK-båtar som anmält sig till Watski2star Baltic. Det finns ytterligare båtar med anknytning till Trosa och därför intressanta att följa på Tangosailing.nu. Askö Runt-vinnaren Funny, en Dehler 29 med Anders Mathson som skeppare har mycket med Trosa att göra. Dels så är han medlem i TBK och så bor han i Trosa numera. Han tävlar dock för Södertälje BS. Med sig på Watski2star Baltic har Anders Niklas Svensson som bland annat fanns ombord i somras och tog hem segern på Askö Runt. Visserligen har Dehler 29:an fått höjt LYS-tal till i år, men detta team kan mycket väl placera sig i topp.
Det är nu 78 anmälda båtar till tävlingen, bara 22 platser kvar med andra ord. Jag kommer förhoppningsvis att finnas i Oxelösund i samband med starten för att dokumentera lite, och jag hoppas att kunna få in lite ”live-rapporter” från några seglare, i första hand några av dessa med Trosa-anknytning.
Ingvar Bingman och Nisse Nyström är en annan deltagare som har en del Trosa-anknytning. Ingen av dessa herrar är medlem i TBK, men båda brukar under sommaren ha sina båtar i Trosa, och Nisse bor i Trosa, eller strax utanför i alla fall. De kommer att segla Ingvars Wasa 38 Samuraj för Östertälje BK.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Askö runt-vinnare seglar Watski2star Baltic

 1. Borrasca
  5 april, 2008 at 13:46

  Hmmm är Bingmans Wasa 38 Dennis Hardings gamla?

 2. 5 april, 2008 at 16:52

  Det stämmer bra.

 3. Borrasca
  5 april, 2008 at 17:51

  Jaha ja, den har jag många minnen från……både framgångar och motgångar, en trist vecka i Gedser med haveri på vår väg till Kiel var nog det värsta. Gedser måste vara den tråkigaste gästhamnen i hela världen! Vill minnas vi kom tvåa i GR något år, så det kanske var det bästa även om vi vann race också. Duktig kille Dennis, och schyst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.