• Sörmlands jolleseglare är på gång!

De storbåtsägare som tyckte att årets påskhelg var kall och ruggig och därför valde någon trevlig inomhusaktivitet i stället för att stå under en  pressening  och putsa på båten –till er säger ungdomarna: gå och bada!  För det var det E-jolle gruppen ägnade sig åt i påskhelgen.

Sörmlands  Optimister och E-jollar samlades för ett tredagarsläger i påskhelgen. Oxelösund bjöd på sitt allra otrevligaste väder. Långfredagen och Påskafton innehöll stormvindar, snöfall och flertalet minusgrader. E-jollarna hade som nämnts en blöt helg ,men en tröst var att det var varmare i vattnet än i luften…

easter1.jpg

E-jolle gänget som kämpade  var Oscar Forsberg NySS, Linus Rehn NySS, Martina Thörn OxSS och Felix Brodin TrBKOptimisterna klarade sig bättre och alla höll sig över vattenytan men kämpade mot fastfrusna block, iskakor på durkar och isbeklädda flytkuddar.

Optimisterna var Hanna Lundblad NySS, Johannes Cederholm SäSS, Joakim Nilsson NySS, Eddie Klemets TSS och Maria Bjurén OxSS

Påskdagen som var avslutningsdag bjöd dock på ett fenomenalt vackert väder med 4-5 sekundmeter. Att morgontermometern visade 7 minusgrader skrämde ingen.

Med detta kan vi konstatera att det är fantasiska seglarungdomar i Sörmland. Ett tack till tränarparet Per Gustavsson och Oskar Kowallek  som  med skicklighet och gott omdöme fick till en riktig avrostningshelg.

Till E-jolle’n  Felix Brodin från Trosa hälsar vi lite extra. Felix byter Oxelösunds kalla vatten mot varmare trakter. Felix med familj börjar en fem månader lång segling över Stilla Havet veckan efter påsk. Där kan han ju  sitta i Söderhavet och längta till hamninloppet i Oxelösund…

Text och bild: Leif Klemets


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.