• NOR-LYS tillåter elektronik för alla

Som alla vet, eller borde veta så gäller klassreglerna för respektive båtklass när man seglar LYS. För min del betyder det att jag med min Express bara får ha EN spinnaker en stor och en fock ombord även på LYS-seglingar. GPS-navigator och annan elektronisk hjälp får vi inte heller ha när vi tävlar i tävlingar enligt LYS. På längre seglingar typ Landsort Race är det förståss en nackdel när man tävlar mot andra båtar som får ha tillexempel navigator för enklare navigation. Det är en anledning till att vi inte seglade Landsort Race öfrra året och troligen inte i år heller. inte med vår Express i alla fall. I Norge har NOR-LYS däremot bestämt att ALLA får använda sig av elektroniska hjälpmedel oavsett vad som står i klassregelerna. Bra tycker jag. NOR-LYS har många intressanta idéer. Till exempel är LYS-talet för spinnaker olika beroende på Spinnakerns storlek. Läs mer här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• NOR-LYS tillåter elektronik för alla

 1. Fredrik
  7 april, 2008 at 19:17

  Att även t.ex. en Express kan använda GPS på Landsort Race eller Arkö Runt med det norska LYSet är helt klart vettigt. Frågan är väl om detta inte sker även här redan nu??? Fast med handhållna GPSer med begränsad bildskärm. Vad gäller LYStalet för spinnaker så gällde det väl att man nu kan ha en spinnaker + en gennaker istället för max 2 spinnakrar ELLER max 2 gennakrar…

 2. Micke
  10 april, 2008 at 12:39

  Hej Niklas.

  Jag vill bara rätta dig att du får ha två spinnakers med dig i en express, dock en plomberad enligt expressens entypsregel.

  Mvh

  Mikael Bogefors

 3. Niklas
  12 april, 2008 at 16:45

  Tack Micke! Naturligtvis är det så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.