• Tangosailing slog banrekord.

….dock bara på nätet.

I tävlingen som just nu pågår på www.sailonline.org gick Tangos båt i mål strax före halvtvå på måndageftermiddagen. Banrekordet raderades då ut, både det rekord som finns i spelet och det rekord som finns i verkligheten.  Tävlingen går enbart ut på att segla så fort som möjligt från Sandhamn runt Gotland och tillbaks till Sandhamn.På sailonline.org styr man sin virtuella båt genom att ange kompasskurs eller kurs i förhållande till vinden.  Vädret i spelet är verkligt väder som tas in från WeatherTech.
Banan är öppen under ett antal veckor och det gäller att passa på när vindarna är fördelaktiga.

När jag styrde min ”TangosailingPunktnu” över mållinjen i Sandhamn tog vi första platsen på rankingen, men den fick jag bara behålla i 21 minuter innan båten ”Tomas” skar mållinjen och raderade ut rekordtiden med dryga halvtimmen. ”Tomas” navigeras av Tomas Olsson som har hemmahamn vid Nynäs brygga utanför Trosa.  I skrivande stund innehar jag femteplatsen, men har redan gett mig av på ett nytt rekordförsök. Vinden blåser i från nordväst runt 13 m/s och den virtuella farkosten drar fram över Östersjön i 24 knop just nu.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.