Båtkoll i Trosa hamn 20240706

Frisk sydlig vind och lite småkyligt på morgonen. Det syns på molnen. Och att det inte ligger några båtar längst ut på piren. Medelvind runt 12 m/s vid Landsort. 37 segelbåtar i hamnen idag, och med tanke på varning för blåsigt väder gissar jag att det är fler båtar i hamnen i morgon.

Jag börjar inlägget med tre för mig okända modeller. Denna ser väl lite ut som en B31, men är större. Svensk flagga i aktern.

Och så denna, som jag gissar är tysk. 38 fot kanske….

Och så denna knallgula lilla tysk. En av de minsta båtar jag sett i hamnen.

Sedan har vi lite båtar som är lättare att identifiera. En Omega 30 känns lätt igen. Design Ron Holland 1982.

En annan båt som lätt känns igen. Scampi, design Peter Norlin 1969. En ganska vanlig båt i hamnarna, och framgångsrik på kappseglingbanorna genom åren. Just denna är nog en äldre modell med tanke på fönstren.

Linjett-båtarna syns ofta i hamnen, och vanligast är nog fortfarande Linjett 32. Men denna är en Linjett 34. Den kom 2012.

Cenit 33 är lite som en mindre Wasa-båt. Och det syns ju att det är Leif Ängermark som varit i farten och designat. Det här är för övrigt den tredje Ceniten i hamnen i år. 1983 kom den och det har byggts 72 båtar.

Och så till sist i dagens inlägg en dansk-flaggad Contrast 362. 362:an är en uppdaterad 36:a, och det man kan se som skiljer är ett överbyggnaden är lite upphöjd just vid det aktre fönstret. Ibland är det fönstret också lite större. Rolf Magnusson 1985.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.