Båtkoll i Trosa hamn 20220911

Ovanligt mycket båtar i hamnen. Jag går ju en runda då och då, och i går lördag räknade jag till åtta båtar. Båten ovan hittade jag dock för nån vecka sedan, en brittisk båt, och jag tror att det är en Sweden Yachts 370.

Längst ut på bryggan låg två Scanner-båtar. Den närmaste är en Scanner 392 och den andra tror jag är en Scanner 38.

Även tyskarna är kvar i svenska skärgården. Här en Maxi 999 med en stabil båge i aktern för radar och solceller.

Om ni inte märkt det tidigare så är det väldigt lågt vatten just nu i Östersjön. Runt 20 till 30 cm under, vilket gör att det  i Trosa hamn kan vara svårt att ta sig in till bryggan. I inre hamnen ligger en Maxi 77 med ordentlig slagsida och fast i dyn. Båten på bilden är en RB 111, och just denna syns lite då och då i Trosa.

Och till sist en gammal Allegro 27, design Lars-Olof Norlin från slutet på 60-talet.

Och så kan jag väl göra lite ”gratis-reklam”… 23 till 25 september hålls Trosa Boat Show i gästhamnen. Gratis inträde. Gissar att det är mest motorbåtar som visas, men det blir en del tillbehör och annat. Och även begagnade båtar visas upp.

MER info här >>>

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20220911

  1. 11 september, 2022 at 20:54

    Kul med ännu en båtkoll. Färre segelbåtar även förbi hos oss. Men en och annan seglar förbi och det är alltid lika roligt att se. Knepiga vindar så här års bara för seglarna vissa dagar. Båten Mia brukar gå förbi några gånger per år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.