Banrekordet på Arkö Runt

Lördagens Arkö Runt tillhör säkerligen ett av de långsammaste genom tiderna. Inga resultat publicerades ju eftersom för få båtar kom i mål. Men den som var snabbast runt i lördags seglade på cirka 8 timmar. Det kan vara ett rekord! Det kan vara det långsammaste som den snabbaste båten seglat runt på, om ni förstår vad jag menar. Joint Venture var ju snabbast runt banan i lördags. Fast det räknas kanske inte om det inte räknas resultat.

Jag har gått igenom alla Arkö Runt-resultaten genom tiderna och funnit den snabbaste tiden runt banan. Och den tiden känns nästan lite osannolikt snabb om man jämför med lördagens blek-kör.

1985 blåste det tydligen rätt friskt, och med gynnsamma vindriktningar. Vi börjar lite lugnt och noterar att snabbaste Express seglade runt banan på 4.35.29 vilket motsvarar cirka 6,55 knop i snitt.

Jag och pappa deltog med en Albin Alpha, och seglade runt på 4.41.07. Vilket är det snabbaste som jag seglat banan på.

Vann tävlingen gjorde Ivar Sandberg med en Rival 22 och seglad tid 4.21.43.

Men, snabbast av alla var Roffe Pettersson med sin Wasa Atlantic som seglade banans 30 Nm på 3.47.19 vilket är 7,9 knop i snittfart. På den tiden hade ingen kommit halvvägs i lördags…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.