Båtkoll i Trosa hamn 20220730

Åter en fin morgon, lite småsvalt med runt 13 grader. Men när solen kommer upp blir det rätt behagligt. Svaga vindar och eventuell sjöbris, vilket skulle passa mig bra. Men jag nöjer mig med att åka ner och skruva lite i båten senare idag. Det känns lite höstlikt. Betydligt förre båtar i hamnen nu, runt 30 och det märks att semestrarna lider mot sit slut för många. Själv har jag två veckor kvar och saknar inte alls jobbet.

Jag har nu räknat in 520 olika båtmodeller i Trosa hamn i år. Fler än förra året och då är det ju många dagar kvar på mina båtspaningar. Idag blev det åtta nya modeller varav denna CB 33 är en. CB står ju för Carl Beyer och det syns väl att denna är släkt med Aphrodite 29.

Och det här är ju en Vindö 40, eller? Jo, men den är lite ”upphottad” ;-) Förlängd vattenlinje i fören med rakare stäv. Peke med framflyttat förstag och peter-bom. Även aktern är ändrad till en negativ akter med en liten badbrygga.

Äntligen! En Express. Tyvärr inte så vanlig i gästhamnarna. Det här är årets första, och förra året passerade bara två under hela året. Helt klart vill ju folk i allmänhet ha bättre bekvämlighet. Men det är bra segling för pengarna.

Men vad är det här då? Kanske kan nån av mina ständiga hjälpredor ha nån idé? Jonas? Johan? Anna? ;-) Den ser ju lite ut som en förvuxen Player 31. Men samtidigt skulle det kunna vara ett ombygge, då relingen ser lite skarp ut, utan relingslist. Den ser ut att vara 32-33 fot, men det är inte alltid så lätt att avgöra.

Ytterligare en väldigt udda båt. Men denna vet jag vad det är. Den heter Trubadur 32 och finns i endast nio ex.

Och så avslutar vi med en Arcona 410 från 2011. Såg den även i Nynäshamn härom dagen.

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20220730

  1. Jonas Sandh
    30 juli, 2022 at 20:35

    Hej Niklas, Jag går bet på båten efter Expressen tyvärr./Jonas

  2. Simo
    30 juli, 2022 at 21:31

    Tror nog att Vindö 40 har något som kallas ”Hoyt-bom” för focken…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.