Båtkoll i Trosa hamn 20220731

Vindstilla och klarblå himmel. Och lite fler båtar i hamnen igen. Räknade till 36 båtar med mast.

Jag börjar med denna. En Fortissimo, eller Marieholm 33. I Nederländerna tillverkades den så sent som i början på 2000-talet, och kanske fortfarande. 1994 när vi seglad IMS-SM i Nynäshamn var det en Fortissimo med, som ju vann…. Vi blev tvåa…. Efter det står Fortissimo ganska lågt på min lista ;-)

Flera ”konstiga” båtar i hamnen idag, konstiga så till vida att de mer ser ut som bostäder. Just denna ser dock ut att vara på väg någonstans långt bort. Eller kanske just hemkommen, då hela styrbords toppvant är fyllt med olika nationsflggor. Kanske just dessa länder de besökt.

En Najad 331, design Judel/Vrolijk 1995.

Det här tror jag är en Finngulf 391, en uppdatering av Finngulf/Crown 39. Design Håkan Södergren.

Här en liten Maxi 68, dagen till ära. Designern Pelle Pettersson fyller just idag 90 år!

Ytterligare en liten båt, men något modernare. En Etap 24i från 1999.

För övrigt var det en hel del segelbåtar i inre hamnen idag. Väldigt mycket motorbåtar igår…Då drar jag slutsatsen att Motorbåtsåkare hellre lyssnar på Lasse Stefanz och seglare föredrar Timbuktu… För dessa uppträdde i hamnen på resturang Fina Fisken i fredags respektive lördag. Och vad jag har för båt vet ni ju ;-) ;-)

3 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20220731

 1. Tore
  31 juli, 2022 at 14:32

  Hoppetossa har gått tur och retur till Västindien på 13 månader, en familj med 2 vuxna och 3 skolbarn.

 2. Erik Barkefors
  1 augusti, 2022 at 16:52

  Stig Elvin seglade bra med sin Fortissimo så jag gissar att det var en båten ni mötte. De var även med på Båtnytts One Of A Kind 1980 i Nynäshamn. Stig var bror till Holger Elvin som hade hand om plastproduktionen på ACVA-Båt / Norlin Marin i Nyköping.

  • 1 augusti, 2022 at 18:11

   Nä, det var Jörg Wetzenstein SWE 74 JoA. Han kunde segla också. Både Elvin och Wetzenstein mötte vi på Gotland Runt flera gånger i samma klass, och när det blåste bra var de båda skapligt högt upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.