Gotland Runt 22 | ORCi uppdatering

Båtar försvinner, byter klasser, byter skeppare och går på grund. Dagarna innan start är hektiska om man som jag vill ha en uppdaterad startlista.

I går kväll, fredag, skrev jag ett inlägg där jag plockade ut lite favoriter i ORCi-klasserna. Men ganska snart efter publicering ändras förutsättningarna en del.

XP44 Xtra Staerk ligger tydligen på varv efter en ordentlig grundstötning, och kommer enligt uppgifter inte till start. Finnarna i Xtra Stærk Ocean Racing Society har lite motflyt just nu. Det var ju deras Infiniti 52 som fick överges på Atlanten för ett par månader sedan, och nu står även deras XP44 alltså på varv.  Där försvann en av mina favoriter i klassen.

Sedan ser jag att Solaris 50 Fortunata har bytt skeppare, från britten Alex Thomson till amerikanen Ken Howery. Men jag behåller Fortunata på pallen. Så i klass ORCi B är mina kandidater First 40.7 Naomi, Solaris 50 Fortunata och Italia 9.98 Madonna.

I klass A ersätter jag XP44 Xtra Staerk med HH42 Quinta Light. Men det kräver att de kämpar på ordentligt på kryssen mot Hoburgen, där blir det tufft för den lätta korta båten. Och då blir mina favoriter i ORCi A TP 52 Outsider, ClubSwan 42 Ray och HH42 Quinta Light.

Keronimo fick jag en kommentar om. Jodå, de lär hänga med högt upp, men jag tror inte de når pallen. Men det är knepigt det här. Jag har ju inte mycket koll på vilka som ingår i besättningarna. Men när det gäller Keronimo så har de gått framåt så jag tror att de nosar på pallen i år.

Nu ska jag fixa lite frukost och kolla igenom SRS-båtarna.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.