Gotland Runt 22 | Multihull

Flerskrovsbåtarna är få, men en klass i alla fall. Och kanske kan de bli några fler framöver om det inte blir för hårt väder. För några år sedan var det rätt tufft väder och många flerskrovare bröt. Sedan var det lite färre startande. Men nu verkar det långsamt vara på väg upp igen.

Fem anmälda, eller är det sex? På anmälningslistan är de fem, då Magnus Groth T-29 Plus är tillbaka efter att ha varit borttagen ett tag. Men på startlistan är den inte med. Det kan ju påverka mitt val av favoriter.

Bertil Claesson med Corsair 31 Jena har ju vunnit tre år i rad, och vann dessutom Lidingö Runt i våras. Självklart är han favorit till segern här också. Om Plus är med så kan den båten vara en kandidat strax bakom Jena.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.