Båtkoll i Trosa hamn 20220625

Midsommardagens morgon. Lugnt på ”byn”. Mötte inte en enda människa på min promenad förrän jag kom ner till hamnen där det satt ett par trötta herrar vid ett bord. Troligen hade de ännu inte gått och lagt sig. Segelbåtarna i hamnen var fler än tidigare i år, 21 stycken nu. Men många låg kvar sedan gårdahen och därmed blir det inte så många bilder i dagens inlägg.

Vi börjat med denna som vållade mig lite huvudbry. Var säker på att det var en Jeanneau-båt, vilket jag till slut också kunde fastslå. Efter lite sökningar på nätet kom jag fram till att det är en Jeanneau Sun Fizz 40. Design Philipe Briand 1980.

Ytterligare ett fransk bygge, lite rymligare och stabilare i form av Beneteau Oceanis 42 CC. Finot står för design och året var 2003.

Två sådana här Hallberg Rassy 34 låg det i hamnen idag. Argentinaren German Frers står för ritningen och året var 1990. Par i båtar var det även av Cumulusar idag, och lite mer oväntat kanske två Vindö 452.

Det här vet jag dock inte vad det är. Tysk flagga och lite kosterlik, svårt att se med det stora sittbrunnskappelet hur aktern ser ut. Den är ju inte helt olik OE 32, men jag tror inte det är en sådan.

Här är en Hanse, och det vimlar ju av olika modeller, men jag är ganska säker på att det är en Hanse 315 från 2006. Men den har två luckor på ruffen framför masten, så det bör vara en 315. Design Judel/Vrolijk.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.