Båtkoll i Trosa hamn 20220614

Idag tisdag hann jag med en koll i gästhamnen. I går var det städdag på båtklubben, så då rann tiden iväg. Åter är jag lite överraskad över att det är så många gästande båtar i hamnen så här tidigt på säsongen. Jag räknade till 10 segelbåtar och ytterligare sex sju motorbåtar.Och vi börjar med den här, gissningsvis, 60-talsbåten. Franskt? Nautilus står det i fören, men det är säkert båtens namn. Den ser ut att ha akterruff, och liknar till viss del gamla Dufour-båtar. Men den har Nederländsk flagga i aktern.

Tysk flagga har denna Saare 38. En Estnisk båtmodell med finske Karl-Johan Stråhlmann som designer. ”KJS” har ju gjort en del snabba finska båtar som till exempel Finngulf-båtarna.

Ytterligare en tysk båt. Men denna vet jag inte vad det är för något. 40-fot? Mahogny?

 Och även denna har tysk flagga i aktern. En Comfortina 42 antar jag att det är. Design Thomas Bern från 1998.

En lite mindre båttyp, med svensk flagga i aktern. Café 27, en fransk-byggd båt från 2006, och just den här heter Michelle, vilket ju är ett fint namn, eftersom min dotter heter just så.

Och så ytterligare lite mindre…men inte någon gästbåt tror jag då den inte är färdigriggad. En Elan 210. Rob Humphreys 2011. En liten kul båt, men kanske inte så snabb som jag trodde. Bara 0,860 ungefär i SRS-tal. Nog borde det gå att skrämma upp den i närmare 0,900?

65 olika båtmodeller har jag sett på tolv dagar, och ännu inte två av någon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.