Båtkoll i Trosa hamn 20220612

Det är på tiden med ett nytt båtkolls-inlägg. Det var ju några dagar sedan. Idag är det några båtar i hamnen igen, och jag har tid att gå en runda, sortera bilder och skriva ett inlägg.

I gästhamnen på morgonen (före 08.00) vajar svenska flaggan. Kanske glömde de att ta ner den i går. Solsken från klarblå himmel, och behaglig morgontemperatur.

Trosa Marknad igår, och det syns på båtarna. Många motorbåtar och färre ”riktiga” segelbåtar. Här ligger ett gäng ”stortyskar” på rad.

Den här är inte vacker, men ganska speciell. Hembygge? Vet inte, men det verkar bara ett plastskrov runt 14 meter. La Mer II heter skapelsen och är faktiskt hemmahörande i Trosa, men antagligen nån annan stans då jag aldrig sett den tidigare i hamnen.

Ytterligare ett lite annorlunda bygge som jag inte lyckats artbestämma. Tysk flagga på aktern, och det ser ju lite ut som en kanal-båt.

En lite mer vanlig modell, men ändå med lite ovanligt utseende. Visst ser den helt annorlunda ut, denna Bavaria 38 Cruiser. Lite ny dekor kan göra mycket.

LM 30, från 1977. En dansk båt från LM Glasfiber A/S och Bent Juul Andersen. Knappast någon snabbseglare med 11,7 kvadratmeter segelyta per tusen kilo båt. Men man kanske bor bra i den.

Ytterligare en bo-båt med ”styrhytt”, Najad 360 från 1985 och med Thorwald Karlsson som designer.

Och så tillslut en tyskbyggd Hanse 371, dock med svensk flagga i aktern. Judel/Vrolijk-design från slutet av 90-talet. Lite av klassisk design på Hanse-båtarna då. Idag är de breda, kantiga och med så mycket fönster det får plats.

Kommande vecka jobbar jag morgonskift och då blir det knappast några morgonpromenader. Möjligen kan det bli nån promenad kvällstid om lusten slår till.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.