Inför Sörmlandsregattan 22

Inget båtkolls-inlägg idag. Bara tre gästande båtar i hamnen, och lite annat att pyssla med inför helgens kappsegling. Tango är bottentvättad och redo för race på lördag. Vi har en stabil besättning på fyra man, pappa, jag Tobias Lindahl och David Littorin. Med denna besättning ser vi gärna att det blir lite mer vind än lättvind. Många av de 12 båtarna är anmälda som shorthanded, och är det lätta vindar så är det ju inte så mycket nackdel att bara vara två. Så, lite mer vind, och en riktning som ger många manövrar önskar vi.

Självklart är vårat mål inför start att vinna. Men det är inte enkelt. Det är många som säkerligen har samma mål.

I vår startgrupp finns bland annat segraren från vårens Notstickshällan Race, Albin 78 Susanna med Jan Lindmark och Hans Lundén. Omega 34 Together med bland annat Johan Grevald och Wasa 34 Ezmeralda med Jan-Erik Sandh. Men man ska inte räkna bort Linjett 35 Sea U och Dehler 29 Gryffindor heller. Det är en jämn grupp där alla har chansen som jag ser det. Men jag måste ju hålla oss som favorit, men då tillsammans med Together.

I den andra gruppen tampas X-35 Sedna med Torbjörn Blomberg, Arcona 340 Tiki Minos med Johan Karlsson och Dehler 34 Funny Too med Anders Mathson. Det lär bli fajt där också.

För de som inte anmält sig av någon anledning så går det fortfarande att anmäla sig. Har du tänkt att efteranmäla dig så gör det helst så tidigt som möjligt då det blir enklare för arrangören med startlistor och sånt. Fri hamnavgift för deltagare, och grillade hamburgare i samband med prisutdelningen bjuds det på. På land pågår Trosa Marknad hela dagen.

Väderprognosen ser ju inte så tokig ut….4-5 m/s från syd, solig och runt 20 grader.

Sörmlandsregattan >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.