Båtkoll i Trosa hamn 20220608

Onsdag morgon och antalet båtar i gästhamnen är tillräckligt för att ha nått att rapportera om. Samtidigt har jag full sysselsättning med planeringen inför tävlingen på lördag. Det ska ju grillas efter seglingen, och logistiken är inte helt enkel när halva stan är avstängd på grund av Trosa Marknad. Förhoppningsvis har vi nu koll på det mesta. Hamburgare, seglingsföreskrifter, deltagare, gastar…ja, jag både arrangerar och deltar.

Som synes var det en grå morgon. En fuktig dimma gömde himmel och sol, men i skrivande stund kom just solen fram

Dagens första båt är en franskbyggd Beneteau Oceanis 323, norskflaggad. Och det låg idag två norska båtar i hamnen. Oceanis-båtarna är för övrigt ganska populära, men det är många olika modeller att ha koll på. I går låg det två 36-fots Oceanis i hamnen.

Det ser ut som en Hallberg Rassy, och det är faktiskt en Hallberg Rassy 352 med förlängd akter. Gissar att det är en tysk gäst.

Störst och tyngst hittills. En Nauticat 44 på stabila 15 ton. Ingen lättvindsracer precis, men det är inte meningen heller. Här ska man bo bekvämt. 1974 hade denna båt premiär.

Här har vi dock en båt som är lite kvickare. X-362 och i det här fallet en masthead-riggad sådan. 1993 dök denna modell upp på marknaden och det är ju naturligtvis Niels Jeppesen som ritat denna liksom alla andra X-båtar, fram till nu.

Och till sist denna lite udda modell. En Island Packet 35, vilken jag aldrig tidigare känt till. En amerikansk-byggd båt från 1988.

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20220608

  1. 8 juni, 2022 at 21:01

    Härligt att hamnen har båtar igen efter vinteruppehållet. Tack för att du kör båtkoll med både bild och text. Det är jättekul att följa!
    Jag har tipsat om din sida på min blogg
    https://fargaregardsanna.wordpress.com/2022/06/08/boats-check-batkoll-i-trosa/
    Hoppas att några läsare tittar in på dina båtkollar i sommar. Må det bli en bra båtsommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.