Båtkoll i Trosa hamn 20220607

En lite kyligare morgon där regnet hänger i luften. Det är 7 juni och är det inte ovanligt mycket gästbåtar i hamnen? Idag, en tisdag är det sju gästande segelbåtar och ett par motorbåtar. Mycket utländskt. Bara två av de sju seglarna har svensk flagga på aktern.

Dagens första båt är en Hunter 36 Legend från Wien, Österrike. Kan man segla dit? Hunter är ju ingen valig båtmodell i Sverige, men nu har jag sett två på två dagar. Hunter 36 Legend kom 2001, och denna har Bergström&Ridder-rigg.

Vi fortsätter med de utländska temat och här är en Hallberg Rassy 39 med brittisk flagg. En German Frers-design från 1991.

Så vandrar vi vidare till Tyskland, och det står J33 på sidan, men jag har inte lyckats lista ut vad det är för modell. Ganska hög i skrovet och säkert rätt rymlig invändigt.

Den här har svensk flagga och modellen är en Harry Becker-designad Conqubin 38 från 70-talet. Ganska vanlig på kappseglingbanorna en gång i tiden.

Seacat 37 är en finsk modell, och denna har även finsk flagga. Den är ju väldigt lik Nauticat, och den är också byggd utifrån just Nauticat 37.

Hans Blomstergren ritade Trio 80 1976. Ett västkustbygge.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.