Båtkoll i Trosa hamn 20220606

Söndag, nä, måndag…man blir lite vilsen av för många lediga dagar ;-)

Inte lika varmt som i går, men som synes en rätt skaplig morgon över Trosa hamn. Och nytt ”årsbästa” vad gäller antal båtar med mast i hamnen. Elva stycken. Och ”roliga” båtar. Kanske inte några racingbåtar direkt, men många udda båtar, sådana som man kanske bara ser en gång om året. Jag skulle kunna ta med alla elva, men då blir det så långt inlägg.

Dagens första båt är en Daytripper 8. Enbart storsegel på en vingmast i kolfiber. Jag tror det sitter en liten elmotor i den också. Design Ocke Mannerfeldt, 2011.

 

Och en sån här har ni inte sett förr. Inte jag heller. Det står på skrovsidan vad det är för modell, och med internets hjälp har jag sökt mig fram till att det är en Rethana 25. Visst ser den större ut, men det verkar som aktern är förlängd på denna båt. Tysk 70-talsbåt, och trailerbar.

Den här modellen är inte heller någon vanlighet i svenska skärgården. Alla ser väl att det är en Feeling. Det står ju i fören. En Feeling 416 bör det vara. Fransk-design från 90-talet. Men tysk flagga på aktern på denna.

 

Även denna modell hör till de mer ovanliga. Men jag tror det låg en här förra sommaren. Båten är en Hunter 40.5 Legend, en amerikansk design från 1991.

Och så en något mindre båt. Klicka gärna på bilden för att se den i större format. När tvättades den senast? Men dan används uppenbarligen då det är en ordentlig solpanel på bågen i aktern. På rufftaket står en grill. Jag har ingen aning om vad det är för modell, men båten heter Anita och jag tror den är svensk. 24 fot kanske.

I morgon är det arbetsdag igen, men jag jobbar sent skift och går troligen min runda på morgnarna i veckan. Om det sedan finns några båtar att skriva om är en annan sak.

 

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20220606

 1. Bengt Österman
  6 juni, 2022 at 14:52

  Hej!
  Den lilla båten med den stora
  solcellsbågen är troligen fransk
  Sylphe?
  Mvh
  Bengt i Lkpg

 2. Jonas Sandh
  6 juni, 2022 at 14:54

  Hej Niklas, Den sista båten ser ut att vara en fransk Dufour Sylphe. En racer på sin tid./Mvh. Jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.