Inför Notstickshällan Race 22

Nu är det inte långt kvar till årets första race. Notstickshällan Race i Trosa. Vädret ser dock inte allt för trevligt ut. Det har ju knappt regnat på hela året här i Östra Sörmland, men på fredag och lördag ska det tydligen komma en hel del. Och kallt blir det. Men banan är kort och intensiv så vi håller nog oss varma.

Tyvärr är det bara fyra båtar anmälda. Men det kunde vara värre… Det positiva är att det är en helt ny deltagare anmäld, En First 31.7, Scilla med hemma hamn här i Trosa. Jag har naturligtvis googlat lite på Olle Björkvall som äger båtan, och hittade ett resultat från Ornö Runt för några år sedan. Vore kul om vi lyckades få Scilla att köra fler av våra race här i området, och kanske även några onsdagsseglingar.

Övriga deltagare är X-35 Sedna där Torbjörn Blomberg kör shorthanded med Kalle Widlert, och naturligtvis Albin 78 Susanna med Hans Lundén och Jan Lindmark. Tango blir då den enda båt som inte kör shorthanded. Vi är i skrivande stund tre ombord, och det vore ju bra med en person till ombord på relingen. Nån som vill åka med i regnet?

Starten går klockan 10 och banan är cirka 10 sjömil lång.

Hur går det då? Hasse Lundén och Janne Lindmark har nio segrar tillsammans genom åren på Notstickshällan Race. Torbjörn och Kalle har sju vinster tillsammans, och vi har tre segrar. Jag hoppas naturligtvis att vi står som segrare på gräsplanen vid Gästhamnen på lördag eftermiddag.

I Trosa arrangeras ju också Sjösäkerhetsdagen i anslutning till Gästhamnen. Sjöräddning, kustbevakning, Ambulans, Polis med flera, samt flera företag finns på plats och visar upp sig. Är du sysslolös på lördag så ta paraplyet med dig och kom förbi en sväng.

Notstickshällan Race >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.