Inredningsfix

tango220514_01

Nu börjar Tango bli någorlunda segelklar. Kollade rodret idag. Provmålat med Hempaspeed. Än så länge är det rent. Känns ganska hoppfullt där i alla fall. Verkar bättre än tidigare ”giftfria” tester jag gjort i ”ekokommunen” Trosas skitiga å-vatten.

Ett nytt spinnakerbomsfodral är beställt då det nuvarande blivit skört av solens uv-strålning. Det blir i samma färg och material som det lilla kapellet över rufftaket.tango220514Inredningen har fått sig en liten uppdatering. Pentryhurtsen föll ju bokstavligt talat i bitar i höstas. Läckage uppifrån gjorde att träet tog skada och den främre nedre ”balken” som pentryt glider på delaminerade och lossnade. En ny ”balk” i homogen teak frästes till och lackades. Och som synes på bilden ovan har övriga delar målats vita utom vissa lister och detaljer. Precis som skivorna på skottet mot sittbrunnen. De svarta delarna på hurtsen ska också bli teak-bruna när tid finns till det.

En enkel men praktisk uppdatering är en lilla trälisten under mugghållaren, som gör att det går att ställa burkar och flaskor i den också.

Det finns för övrigt hur mycket pyssel som helst på och i båten. Men nu ska vi segla lite också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.