Hål i botten

tango220423Det är ofta det inte blir som man tänkt sig. Första planen var ju att sjösätta på klubbens första sjösättning den 17 april. Men på grund av det då kalla vädret så ändrade jag dessa planer. Det var ju en hel del spacklande och målande som skulle göras innan sjösättning, och detta kräver i vissa fall lämpliga temperaturer.

Förra helgen gick åt till slipning och spackling av rodret, som ju ska få en ny bottenfärg. Efter som det är en tunn och hård färg krävs att underarbetet är okej då själva bottenfärgen knappast kan slipas ner speciellt mycket.

När jag då ”kröp” omkring under båten upptäckte jag av en slump att genomföringen till loggen var spräckt. Antagligen ett lyftband som hamnat precis på, eller glidit över vid upptagning. Borde den inte hålla för det då? Kanske…Men, dels är det en ”billig” logg och därmed kanske sämre kvalitet. Dessutom är ju botten rund, och flänsen på genomföringen plan, och så är hålet där genomföringen är monterad en aning för stort kanske…Allt detta gör att den kan röra sig lite vid påfrestning. Med den nya genomföringen monterad har jag planat ut botten runt hålet lite för att få en jämnare yta att fästa mot.

På rodret upptäckte jag också att vatten kröp ut…förhoppningsvis är det bara fukt som hamnat under spacklingen, där jag nu skrapat upp och låtit torka för att åter spackla.

Söndag 1 maj ska båten i. Sjösättning är bokad och det ska bottenmålas, två färger. Hard Racing på botten och Hempaspeed på rodret. Friborden ska rengöras och vaxas, och delar av inredningen ska monteras efter som den har varit hemma hos pappa på ”service”. Så det finns att göra…

I torsdags åkte pappas lilla Sunwind 20 i sjön, och i fredags mastade vi på som första båt vid klubbens bryggor.

Mistli

2 comments for “Hål i botten

 1. Bengt Österman
  24 april, 2022 at 16:29

  Hej!
  Ser framemot säsongens bryggpromenader.
  Mvh
  Bengt i Lkpg

  • Pelle Georgsson
   24 april, 2022 at 19:34

   Instämmer med Bengan!

   Hälsning
   Pelle i Borghamn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.