Dags för sjösättning

Efter en del slit och motgångar är Tango sjösättningsklar. Söndag förmiddag åker hon i, och strax därefter blir det påmastning.

Tango220430_001

43 år och med lite wax blir hon ganska blank.

Botten är målad, men inte i någon riktig racing finish. På rodret är det nu Hempels nya Hempaspeed, men nått har hänt då det på babords-sidan på rodret blir blåsor och färg inklusive grundfärg släpper. Jag har en del teorier….Men hinner inte lösa det. Tror det kan vara epoxyspacklet som är gammalt, eller inte riktigt går ihop med färgen. Men jag har ju i och för sig spacklat på andra sidan också.

Eftersom jag målat med roller blev det lite noppigt och ”apelsinskalsyta”. Mer än jag trodde på den nya färgen. Och en lite kul grej var ju att de i ett av våra stora byggvaruhus här i kommunen inte ens visste vad en planstrykare är för något när jag var där och skulle handla prylar till målningen. Säljaren i butiken fick googla…. :-D

Tango220430_003

Mörka fallet är nytt…

Masten har fått sig ett nytt fockfall. Det gamla tjänstgjorde i 25 år, ungefär. Och ny kapas de gamla nätta ändarna av och fallet får fortsätta på pappas båt.

Tango220430_002

Nytt trä i nederdelen, och lite ny färg piggar upp.

Även inredningen har fått sig en liten omgång. Bort med lite tråkig trä och på med lite färg. Här blir det nog aldrig färdigt. Arbetet lär fortsätta framöver…


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.