Notstickshällan Race 22 | Anmälan öppen

notanDet är kyligt! I morse när jag vaknade var det -9 grader på termometern ute. Inte mycket idé att åka ner till båten och vaxa, eller spackla.

Klubbens första tävling, Notstickshällan Race seglas den 21 maj. Inbjudan finns nu publicerad och anmälan är öppen.

Tävlingen har seglats varje år sedan 1974, med ett undantag, förra året då vi med corona-restriktioner inte fick arrangera tävling.

Då var det en ung man vid namn Christian Söderbäck som drog i gång kappseglandet i klubben. Han finns inte kvar i klubben, men jag tror att han kappseglar fortfarande. Det kan vara samma Christian Söderbäck som jag sett i resultatlistor från Folkbåtsklassen.

En annan som deltog på TBKs första Notstickshällan Race är min pappa, Jim. Om jag räknat rätt blir det 35 starten för pappa i år, och jag har då seglat tävlingen 34 gånger då jag tror att jag inte var med vid första racet.

Trosa Båtklubb försöker vi nu att få ut lite nya seglare. Dels har vi ett ”seglar-café” några onsdagkvällar där vi pratar segling och tar upp hur saker och ting funkar. Sedan kommer det vi i maj att bjuda in nya seglare att segla med några av de mer rutinerade seglarna. Kanske kan vi få med två tre nya båtar på banan.

Notstickshällan Race är en cirka 10 Nm kort skärgårdssegling med gemensam start. Vi startar förhållandevis tidigt. Redan klockan tio går starten. Detta för att det på klubben pågår Flaggfest på eftermiddagen, och där är klubbmedlemmar och seglingsdeltagare välkomna att fira att båtsäsongen är igång. Det bjuds på något lättare att äta, tal av ordföranden, flagghissning och ett och annat evenemang och uppvisning.

 

Notstickshällan Race >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.