Båtkoll i Trosa hamn 20210821

Jodå…Idag, lördag fanns det flera ”kul” objekt att lägga upp här, och skriva om. Promenaderna fortsätter, men som jag skrev igår, det blir kanske inte inlägg varje dag. Och kommande vecka jobbar jag förmiddags-skift så då blir det kvällspromenad. Lite väl tidigt att gå promenad klockan fyra på morgonen kanske ;-)

Ovan har vi en märkligt designad båt. Det är en Nederländsk, båt. Skrovet är stål, eller möjligen plast, men träet som syns är bara dekor och monterat utanpå. Svårt att se på bilden kanske. Men det så märkligt ut i verkligheten.

Här är en helt vanlig Comfortina 32, med sveks flagga i aktern. Men båten syns knappt bakom alla prylar. Det är mycket man ska ha med sig nuförtiden för att kunna ha semester. ;-) Carpe Diem!

Det här är en ny båt för mig, och den ser riktigt trevlig ut, om man ändrar några detaljer. Den typiska tyska avbärarlisten på skrovsidan tar jag gärna bort, liksom peket i fören. Båtmodellen är en Saares 41 AC, där AC visar att det är aktersittbrunn. Båten finns även som CC, d.v.s. med centralt placerad sittbrunn. Saares är en Estnisk båtmodell om jag fattat rätt, men det är finske Karl-Johan Stråhlmann som står för design. Stråhlmann som ju bland annat ritat Finngulf-båtar.

En klassisk Vindö 40. Design Carl Andersson 1971. Men någon Vindö 32 har ännu inte synts i hamnen i år.

Oj…vad är detta? Fransk flagga i aktern tror jag, och hela båten verkar vara i stål. Inte speciellt vacker precis. Verkar vara lite hembygge. Rutorna på sidan är inte linjerade, det skiljer flera centimeter upp och ner där…


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20210821

  1. 22 augusti, 2021 at 21:00

    Alltid kul att se Vindö40. Minns från barndomen att en av våra grannar på gatan hade en sådan :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.