Dags att anmäla sig…

Det verkar som en del måste vänta in i det sista med att anmäla sig, trots att de vet att de ska vara med.

På onsdag är det sista onsdagsseglingen i Trosa, i alla fall för i år. Men intresset verkar inte vara allt för stort så vi får väl se vad som händer nästa år. Men…anmäla sig SKA man göra senast kl. 16:00 på onsdag via Trosa Båtklubbs hemsida. Tango är anmäld… Och vi välkomnar naturligtvis andra seglare som råkar finnas i närheten.

På lördag seglas Höstseglingen, och även om det bara är augusti så känns det som höst. Höstseglingen är en shorthanded-segling och banan är cirka 15 sjömil. Bara tre båtar anmälda! Minst tio räknar jag med. (annars får nån annan ta över seglingsarragerandet nästa år…)

Helgen efter det, 4 september arrangerar Oxelösunds SS Arkö Runt. Även där tycker jag det ser trögt ut med anmälningar. De senaste åren har det varit runt 40 startande, och det borde man kunna nå nu också, minst. Just nu är det bara tio anmälda. Och Arkö Runt är en tävling jag kan rekommendera för alla, oavsett nivå. Det är en lång, men varierande segling. Öppet vatten över Bråviken och trånga passager runt Arkö. På den tiden det var 300 båtar var det en häftig syn med alla spinnakrar i Arkösund.

I slutet på september, 25 närmare bestämt arrangerar Trosa BK Sista Rycket. Lite chansning, men jag tycker ju att seglingssäsongen tar slut för tidigt. Men ska det blir race måste det finnas fler än jag som vill segla. Och ni som vet redan nu att ni ska vara med, anmäl er, för är det få anmälningar med nån vecka kvar så stryker vi det racet. Tanken här är ett enkelt arrangemang, men samtidigt lite längre bana, helst utanför skärgården, ut mot Rökogrundet eller kanske ut till Tiljanders Knalt, detta beroende på vindar förstås.

 

1 comment for “Dags att anmäla sig…

  1. 22 augusti, 2021 at 21:04

    Hoppas ni får in fler anmälningar så att racen finns kvar även i framtiden :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.