Båtkoll i Trosa hamn 20210820

En lugn och tidig morgon, och det är nästan bara djuren och hundägarna som är vakna så här dags. Det var inte mycket att hurra över i hamnen idag. 7 segelbåtar, och alla utom en låg här i går också. Jag kan väl säga så att från och med nu blir det kanske inte ett inlägg varje dag. Jag samlar ihop båtar och skriver ett inlägg när det finns nått att skriva om.

Den här gamla salongsbåten är väl värd att vara med på bild en dag som denna. Byggd 1911 på Åbo Båtvarv och designad Zaké Westin.

Den här är ju lite mystisk…En S-30, men notera rullstolen på bryggan. Är det båtägarens? Den har stått precis på samma plats i flera dagar.

En gammal Nord 80, design Olle Enderlein 1975.Även denna båt är en Enderlein-båt. Vissa likheter finns ju. Hallberg Rassy 29 .

Förutom att jobba ska jag även ha lite koll på tävlingen Visby-pokalen som startar i Nynäshamn idag, med mål i Sandhamn på lördagen. Flera Södertälje- och Trosa-båtar deltar. Och det vore ju kul om nån av Trosa-båtarna tog hem segern så att vi har nån att dela ut priset ”Årets Seglare i TBK” till… X-35 Sedna och Dehler 34 DD Funny Too deltar från Trosa BK.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20210820

  1. 20 augusti, 2021 at 09:41

    Salomgsbåten ska jag hålla utkik efter om den går söderut. Vore kul att se den.
    Tack för bilderna på Enderleinbåtarna. Intressant att upptäcka likheter och skillnader mellan modellerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.