Båtkoll i Trosa hamn 20210724

51 segelbåtar idag, och som ni ser på bilden är det trångt om utrymmet. Dubbla led i ån. Och då kan det ju vara svårt att identifiera en del båtar. Vad är det till exempel för något som ligger här på utsidan av den svarta? En 70-talbåt. Såg ut att vara 34-fot, minst. Den har hög sittbrunnssarg och en trälucka på akterdäck.

Den här ser jag att det är en ganska stor Hanse-modell. Efter en lite snabb koll på nätet fann jag att det är en Hanse 470. Knappt 15 meter lång och väger 12 ton. Judel/Vrolijk-design, 2005.

Och här är en gammal favorit i form av Baltic 37, 1978. Design C&C, och det vet man när man ser ”korset” som avlutar snobbranden. Jämfört med Hansen väger den hälften.

Det här har jag bestämt att det är en Diva 38. Den är rätt lik sin lillasyster 35, men det lite ovala fönstret i skrovsidan bör betyda att det är en 38.

En typisk Norlin-båt, och i detta fall är det en Albin Stratus. Det låg dessutom två Stratusar i hamnen idag. 1980 presenterades den, och bygger på 3/4-tonnaren Regnbågen. Stratus hade egen klass under en tid på Gotland Runt.

Detta kan vara en Folkbåt med ombyggd överbyggnad. Den har tysk flagga på aktern.

Ytterligare en liten tysk. I det här fallet vet jag inte vad det är för båttyp. 22-23 fot kanske, och den ser ju rätt lätt och kvick ut.

En Jeanneau 37, men är det en Sun fast, eller Sun Odyssey? Sun Fast och Sun Odyssey är ofta samma båt, som jag förstått det, men med olika riggar och kölar. Sun Odyssey är lite mer cruiser, och med rullstor har jag bestämt att det är en Sun Odyssey 37.

Och så avslutar jag med denna snygga Dehler 34 SV. SV står för Simonis/Voogd som designat båten. Mörkblåa båtar är aldrig fel. I alla fall inte så länge de är nya. Om ni klickar in på länken till Sailguide så är det en Dehler 35 på bilden. Dehler 35 är en uppdatering av 34, och rutorna skiljer, samt att vanten sitter ute i relingen på 35.

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20210724

 1. Erik Barkefors
  26 juli, 2021 at 21:04

  På den lilla tysken svarar jag en liten fransyska…
  Archambault Surprise

  • 27 juli, 2021 at 17:57

   Kul, en sådan har jag nog aldrig sett för. Men jag vet vad det är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.