Båtkoll i Trosa hamn 20210706

Tisdag morgon och något svalare med en hel del mörka moln. Vinden friskar i lite mer också. Kanske bra för de som ligger kvar på Gotland Runt-banan. Dagens största båt, en nätt liten Versilcraft 83 låg här förra året också vid nått tillfälle. Båten har hemma hamn i Strängnäs och kan ibland synas på TVs lokalnyheters avslutningsbild.

Dagens segelbåtar är kanske inte lite ”heta” som gårdagens X- och Baltic-yachts. Så en Scanmar 33 får då inleda dagens bild-serie. Rolf Magnussons design från 1980. Då en stor och klumpig båt. Idag ser den nästan smäcker ut bland alla höga Bavarior och annat.

Vissa båttyper verkar komma i flock. I går låg här plötsligt två Accenter. Under en hel månad har jag inte sett någon Albin Nova i hamnen, men idag ligger det två här. Norlin-design från 1981. En god seglare som de flesta Norlin-båtar. Ses fortfarande ofta högt upp i resultatlistorna på tävlingar.

Den här är lite lurig. På exakt samma plats i går låg här en likadan båt, nästan. I går var det en Comfort 32, med bred blå linje, blå kapell och sprayhood. Idag är det en Comfortina 32. Comforten har masthead-rigg medan Comfortinan har partial-rigg, och på Comfortinan är det lite större avstånd mellan rutorna på ruffsidan. På Sailboatdata som jag länkar till HÄR tror jag att det är fel båt på fotot…

Apropå båtar som kommer i flock…Här är en Arcona 355, som det fanns två av i hamnen idag. Ingen tidigare på hela året. Arcona 355 kommer ju från Facil 355 som är designad av Tommy Ståhl.

Och som vanligt gillar jag att lägga in nån liten båt för att visa att allt inte är stort, nytt och dyrt. Det här är en Stortriss, designad av Per Brohäll 1969. 5,25 m lång och väger knappt 600 kg. Bå blocket kan man hitta en Stortriss för några hundralappar ibland.

Och här är ytterligare en liten båt, Etap 23i. Design Jac De Ridder 1982.

De kommande dagarna kan jag inte lova att det blir några uppdateringar. Jag har lite mycket att göra, bland annat inflyttning i min nyrenoverade lägenhet, där finns en del tider att passa. Sedan får vi se när dator och internet är i bruk.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.