Gotland Runt 2021 | Måndag lunch

Jag lägger ut en kort sammanfattning av läget just nu, måndag lunch. Det blie inga längre texter, då jag har annat att pyssla med nu. Och de som vill kan ju lätt se på trackingen ungefär hur båtarna ligger till. Även om trackingen inte är 100%-ig.

Classic-båtarna är till största delen i mål. Gaia var först som väntat, fattas bara annat när man har en båt som är dubbelt så snabb som alla andra.
Seger blev det dock inte. Bacchant, SK 75, blev det till slut som tog hem klassen. Dock spurtade Ballad starkt. I Visby låg Ballad över två timmar efter täten, men i mål blev det drygt fyra minuter.
Två mindre båtar är kvar på banan, och de borde inte ha med toppen att göra, om de inte får en kuling i aktern.

I ORCI gick VO 70 I Love Poland i mål tidigt i natt, men har inget med täten att göra. Matador som lyckades med bedriften att gå på grund i går har tagit ledningen i mål. Men jag tror det finns flera ute på banan som tränger sig in före. Finska XP 44 Xtra Staerk ser hetast hut just nu.

I SH Mixed leder Dominant 105 Lady Godiva enligt resultaten från Visby. Marginalen där är 44 minuter till Figaro 3 Tutalör! Men på trackingen ser Tutalör ut att hålla täten. Och fler kan blanda sig i.

I Multihull Har Jena vunnit planenligt.

I den stora Shorthand-klassen leder J/121 Jolene klart före SunFast 3600 Groovie. Här är det målgång vid middagstid.

SRS-klasserna ligger på rad utanför östra Gotland, med undantag för de två stora, VO70 Green Dragon och L’Ondine som närmar sig Visby. Just nu har de inget med täten att göra, men vindarna väntas avta ordentligt runt Gotland till natten och då är väl dessa två nästan i mål.

I SRS A är det match mellan J/111 CAG och Dehler 45 Solong och jag tror ingen hotar dessa två, om inte vindarna ställer till det.
I SRS B är många borta från trackingen, men jag har en aning om att Arcona 340 Tiki Minos håller täten före Mumm 36 Shogun. Men här är det många med ännu.

I SRS C håller Scampin Boj Boj undan när de flesta passerat vid Fårö. Bakom jagar X-332 Trixie och den gamla vinnarbåten Necesse. Monday Never har tappat lite liksom Expressen Falsat. Att Expressen skulle tappa lite var väntat tycker jag. Halvvind är ingen favorit bland Express-seglare. Men de gör det bra och ligger sjua vid Fårö.
Även Mithril har halkat ner lite, men det är jämnt.

Vindarna ser ut att fortsätta blåsa från ost till sydost under dagen. 4-5 m/s. Men under natten ser det ut att tunna ut ordentligt längs Gotlands-kusten. Hoppas ingen har brådis hem ;-)

Nu blir det inget mer från mig idag. Om det inte inträffar nått extremt.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.