Sydney to Hobart corona-säkert

SydneyPå lördag morgon svensk tid skulle ju Rolex Sydney Hobart Yacht Race ha startat. Men efter ett corona-utbrott i Sydney nyligen så stoppades arrangemanget i sista stund.

Tävlingen kan dock fortfarande köras virtuellt. Virtual Regatta kör naturligtvis tävlingen med samma namn och med start klockan 03.00 svensk tid.

Även på Sailonline kan man styra sin båt mellan Sydney och Hobart, men där heter racet Tasman Double, dels för att man inte får använda den riktiga tävlingens namn, men också för att man senare i januari kör ett omvänt race, från Hobart till Sydney.

Och eftersom jag är ledig från jobbet i mellandagarna så är det klart att jag kör. Och jag håller mig till Sailonline. Dels för att jag tycker bättre om det då det enbart handlar om vägval och inte en massa segelbyten hit och dit. Det fixar besättningen ju ;-) Och Sailonline är gratis. Sedan känner jag ju en del som deltar där. Det blir då väckning klockan kvart i tre i natt för att kolla den senaste väderuppdateringen innan start. Sedan kan jag förhoppningsvis sova ens stund efter att jag lotsat min båt ut från Sydneys hamn.

Sailonline blir det nog runt 200 deltagare. Virtual Regatta har betydligt fler på startlinjen.
Mitt mål är topp-tio. Och då kör jag dessutom utan routing-hjälp. Många använder sig av routingprogram, både på VR och på SOL.

Sailonline

Virtual Regatta


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Sydney to Hobart corona-säkert

  1. Erik Barkefors
    26 december, 2020 at 09:55

    Lycka till!
    Jag håller med dig om routingprogram. Vad är det roliga med att sitta och tävla vid datorn och enbart knappa in de kurser som datorn (routingprogrammet) talar om för mig att knappa in? Det låter lite som ett ”nöje” Orwell kunde haft med i 1984 ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.