Tvätt inför Höstseglingen

Idag söndag blev det bottentvätt inför hemmatävlingen Höstseglingen på lördag. Jag har borstat lite med Scrubbis och rodret har varit uppe och tvättats av, men det är över en månad sedan, sen tröttnade jag på att tvätta och borsta…Botten såg ändå inte så hemsk ut som jag trodde….

Men rodret…så här går det när man ska försöka vara ”miljövänlig”. Och då är det bara en månad sedan jag tvättade rodret. Nästa år blir det Hempel Hard Racing Copper även på rodret igen. I Trosas övergödda vatten funkar det inte att köra ”miljövänligt” utan att lägga ner ett stort arbete. Tvätt en gång i veckan krävs i så fall.

Så här ser det ut efter en enkel avspolning med sjövatten i högtryckstvätten. Ja, inget kommunalt färskvatten här inte. Det är ju bevattningsförbud, vilket en del skiter i.

Hela botten ren, även roder och under lyftbanden. Tack Fredde Modahl som hjälpte oss som Sublift-förare idag.

Fem anmälda i skrivande stund till Höstseglingen. Hoppas på minst tio. https://www.sailarena.com/sv/se/club/trbk/hostseglingen2/


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “Tvätt inför Höstseglingen

 1. JohanC
  23 augusti, 2020 at 20:21

  Hej Niklas, dina bilder fungerar inte.

  • 23 augusti, 2020 at 20:33

   Nu borde det funka. Glömmer ibland delningsinställning när jag lägger upp bilderna i mitt google-arkiv. Och efter som jag alltid är inloggad på min egen Google så ser jag ju alltid mina egna bilder.
   Tack Johan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.