Båtkoll i Trosa hamn 20200822

Det är numera ganska glest mellan båtarna i hamnen, men jag går varje dag. Bilderna samlar jag dock och idag har jag fått ihop några bilder att skriva om, som denna Bavaria Cruiser 32 på bilden ovan. Varför är seglet halvt utrullat, klockan sju på morgonen? Glömde de att rulla in seglet när de kom in på kvällen? ;-)

I fredags morse låg denna båt vid bryggan. En av få som tagit ner flaggan under natten, och troligen svensk då det sitter gamla reg.nummer på ruffsidan. Men vad är det för båt?

Det här är en ”liten” First 31.7. Uppmärksamheten för min del hamnade på peket som ser hemsnickrat ut, men betydligt mer passande än dessa eviga standard-peken i stål som ser hemska ut.

Här blev jag lite fundersam. Vad är det här? Arabesque 30 var jag inne på först, men de brukar inte ha sådan här relingslist i aluminium. Arabesquen har väl också lite rundare rufftak. Det skulle ju kunna vara en Möre 30.

Även denna gör mig lite fundersam, men det skulle kunna vara en Linjett 30. Linjett 30:orna kan ju se lite olika ut på överbyggnaden.

Här är det ingen tvekan om att det är en MacGregor 26x, en rätt speciell båt. Centerbord, planar för motor, vattenbarlast…


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200822

  1. Erik Barkefors
    22 augusti, 2020 at 19:22

    Den blå är lite lik en OC 35. Den lilla förhöjningen på rufftaket stämmer inte men jag har hittat bilder med lite olika fönsterplacering osv så det kanske stämmer ändå.
    Annars hade Bowman och Nicholson liknande båtar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.