Båtkoll i Trosa hamn 20200726

Ytterligare en solig morgon. Nästan lite tjatigt, men kanske kan det komma lite regn kommande natt. Något färre båtar idag, men större. Och framför allt fler stora motorbåtar som verkar dyka upp till helgerna. Är det partyt på krogarna som lockar?

Även segelbåtarna verkade lite större idag. Här en Dehler 45 från 2010. Det var under en kort period när Dehler lät Simonis/Voogd står för design.

En lång Håkan Södergren-design i form av Cayenne, 1982.

Och ytterligare en lång båt. Omega 42, design Peter Norlin 1978. Just denna ser dock ut att vara en av de senare årsmodellerna.

Nauticat 33 har synts i hamnen oftare än jag trodde.  Det låg två i hamnen i går, och det här är den sjunde i ordningen. Inga vidare seglingsegenskaper antar jag. Medvind funkar nog hyggligt. 8 ton tung på 33 fot.

Den här är lite racigare, men väger trots allt över 7 ton. Då är den dock nästan 40 fot. Dufour 375 Grand Large från 2011.

En Bavaria Ocean, och jag tror det är en 44. Det står på sidan i aktern, men där finns en stolpe och fender…En 38 är det inte. Men det skulle möjligen kunna vara en 40 eller 42.

Nära till krogen…den bortre båten är en Princess 72, 23 meter lång. Nen närmaste är lite mindre, men troligen över 60 fot.

Och denna är nog ännu större. Efter lite sök på nätet fann jag, Versilcraft Challenger SP 77.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.