Båtkoll i Trosa hamn 20200725

Åter en solig morgon, och jag är som vanligt på språng före klockan åtta. Som synes på bilden ovan är vissa morgonpigga och lämnar hamnen tidigt. Detta är en Diva 38 från 1999.

Här har vi en båt som gav mig lite huvudbry…Sunrise står det på sidan….

Först trodde jag att det var nån gammal Jeanneau, som ju har en modell som heter Sunrise. Men när jag sökte på nätet hittade jag inget som liknade denna. Den är ju lite speciell med sin stora akterspegel. Och lägg märke till nedsänkningen i däcket för spinnakerbommen. Efter lite, eller ganska mycket googlande hittade jag lite knapphändig info om en Sunrise 33, en Tord Sundén-design som endast byggts i sex exemplar.

Och här har vi en stabil koster av något slag. Laurin?

I går låg det en Comfortina 42 i hamnen. Idag hittar jag denna Comfortina 35. Presenterades 1993 och är ritad av Thomas Bern. Den byggs och säljs för övrigt fortfarande i Tyskland.

Här är en av alla Jeanneau-båtar. En Jeanneau Sun Fast 40.3. Det skulle ju kunna vara en Sun Odyssey 40.3 också, men nu hade jag turen att hitta en annons på nätet med exakt denna båt.

En fin liten H-båt. En kontrast till alla (nästan) höga stora båtar. Idag låg det för övrigt två H-båtar i hamnen. Redan 1967 ritade Hans Groop H-båten.

En för mig okänd motorseglare. Nån som vet? Skulle kunna vara en stålbåt. Lång akter bakom sittbrunnen.

En Bavaria Cruiser 36. Och den är väl inte vacker? Hög, klumpig och alldeles för små fönster. Men jag gissar att det är ordentligt med utrymme på insidan.

Den här är då mycket vackrare. Men jag gissar att den som väljer en Bavaria Cruiser inte är i närheten av samma person som seglar en sån här. Jag har ingen aning om vad det är för något. Reimers?

Det här vet jag däremot vad det är. Det är en Runn 37. Ritades i slutet på 70-talet av Jens Gradinsson som även var inblandad i B31.

Och här har det varit party….

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.