Båtkoll i Trosa hamn 20200724

Fredag och det är mer båtar i hamn igen. Måste de in innan bolaget stänger? ;-) Tror att jag räknade till 45 seglingsbara båtar idag. Även idag skiner solen, och temperaturen var okej på morgonen. Bilden ovan är tagen 07:40…kan ni räkna antalet flaggor som är ”glömda” över natten? 10 ser jag på denna bild. Jag tillhör de gnälliga som tycker att de gamla flaggtraditionerna ska följas. Ner kl. 21 och upp kl. 08, och ner även när man lämnar båten.

En Beneteau Oceanis 473. Det verkar finnas hur många som helst av dessa Oceanis-båtar. Och även Jeanneaus Sun Odessey vimlar det av. Var kommer de ifrån? Har inget minna av att jag sett så många av dessa tidigare. Idag låg det två Oceanis och två Sun Odessey-båtar i hamnen.

Här är en som inte alls är lika vanlig. En Comfortina 42, med nederländsk flagga i aktern. Jag tror de större Comfortina-båtarna är vanligare i Tyskland och Nederländerna än de är i Sverige.

Och här är dagens minsta båt. Men vad är det? En J17 kanske?

Och ytterligare en för mig okänd båtmodell. Många fönster, och den är nog runt 40 fot. Ingen svensk design gissar jag.

Den här är heller inte så vanlig. Elan E4. I princip är det väl samma båt som Elan 350, men 2016 bytte Ean namn på alla sina modeller där dessa lite raciga modeller har beteckningen E och de lite mer cruising-inriktade heter GT.

Här är en riktig cruising-båt, Bavaria Ocean 38 från 1997. På den tiden var det J&J design som stog för design på Bavaria-båtarna. J&J är två slovenska bröder med namn Japec and Jernej Jakopin.

Och här har vi ytterligare en lite udda modell. En Södergren-design i from av kostern Lord Helmsman.

Den här hamnade på bild för särskrivningen. Soluppgång heter väl Sunrise på engelska? Kanske finns det nån mening med särskrivningen.

Det var dagens båtar. I morgon blir det nya… Glöm inte att anmäla er till höstens kappseglingar. Snart är det slut på sommaren ;-)


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200724

  1. Kenneth Ahlfors
    24 juli, 2020 at 13:19

    Har några bekanta i just en sådan Bavaria 38 som är på väg hemåt från Västindien, dom är i Harstena just idag och på väg norrut. Kanske in i Trosa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.