Arkö Runt blir shorthanded

Arko_001Den 5 september är planen att Oxelösunds SS arrangerar Arkö Runt. Nu är anmälan öppen HÄR>>> och tävlingen kommer att köras som en shorthanded-tävling, det vill säga max två personer ombord.

Att segla Arkö Runt shorthanded är tufft. Banan mäter ca 30 sjömil och är ganska varierande med både trång skärgård och öppna hav.

Personligen tycker jag väl att det inte var nödvändigt att göra Arkö till shorthanded på grund av corona-restriktionerna. Det hade räckt med att ha individuell start, eller max tio båtar i startgrupperna så klarar man ju 50 personers-gränsen.

Jag har kört Arkö Runt omkring 30 gånger, men förr året blev det DNS på grund av olika omständigheter. Om vi kör i år får vi se. Jag får väl ta ett snack med skepparen. Någon ska ju transportera dit båten också, och hem.

Arkö Runt är annars en mycket kul segling tycker jag. Den är lite längre än andra race. Det är mycket variation på banan med stora öppna vatten som kan vara utmanande och den trånga knixiga skärgården som ställer andra krav på segling. Så, de som gillar att segla och gillar utmaningar, anmäl er nu. Risken finns dock att de som gillar fest och gemenskap stannar hemma, för i coronans tecken lär det ju knappast bli nån pub-kväll eller grillning, och kanske inte heller nån prisutdelning.

Någon inbjudan till tävlingen har jag inte sett ännu, och många kanske vill se den innan man anmäler sig.

Annars finns anmälan HÄR >>> Via Sailarena där man måste regga sig först.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.