Båtkoll i Trosa hamn 20200723

Klarblå himmel idag. Lite småkyligt med bara 13 grader när jag gick hemifrån. Ganska frisk nordvästvind. Klockan är några minuter över åtta när jag står på bryggan och tar denna bild. Någon är morgonpigg…Dehler 29 Funny.
Gårdagens bjöd ju på en lite mystisk trimaran. Jag har fått flera förslag på vad det kan vara. Någon föreslog Triune 30, vilket verkar vara en väldigt ovanlig båt då jag bara hittade nån enstaka bild på nätet. Ett annat förslag var någon form av Cross, vilket jag tror mer på. Formen på fören stämmer bättre med Cross.

Till dagens båtar då. 36 båtar med mast hittade jag på gästhamnens bryggor idag. Något färre än de senaste dagarna. Det fanns gott om platser kvar.

B 31 är kanske ingen märkvärdig båt som går till historien på något sätt. De kan skifta mycket i utseende och kvalitét då de är självbyggen. Den här ser dock ganska välskött och prydlig ut. B står för Bruno Boström, och han ritade båten 1973. B 31 sägs härstamma från Markant som Boström ritade på 60-talet.

Två betydligt nyare och större båtar. Till vänster en Beneteau Oceanis 43, vilket verkar vara en ganska ovanlig modell då jag knappt hittat nån info om den på nätet. Men det står 43 på sidan, så då är det en sån… Bakom till höger en ganska ny Hanse 455.

Och så låter jag en Bavaria vara med på ett hörn. Det har ju hittills varit runt 100 Bavaria-båtar i hamnen, och det är inte helt enkelt att skilja på dessa. Frågan är ibland om de borde räknas som olika modeller när det är så små förändringar som gjorts. Detta är med all säkerhet en Bavaria 30 Cruiser från 2005. Den känner jag igen på den lilla upphöjningen på ruffen som man kan se runt masten. 2007 kom sedan Bavaria 31 som är samma skrov och i stort sett ser lika ut. Aktern skiljer sig och övre delen på ruffen.

Så till nått helt annat. Att det är en gammal fin Folkbåt ser väl de flesta. Notera hunden som ligger på rufftaket under kapellet.

Och vad har vi här då? Kolla in namnet i fören! Tango! Det är den andra Tango på en vecka som varit här. Jag har haft koll på denna båt i några dagar då den syns på Marinetraffic. I går morse såg jag den lämna Arkhomen (tror jag) för att röra sig söder ut mot Bokösundet. Så jag blev lite förvånad när jag i går kväll tittade in på Marinetraffic och såg denna Ballad i Trosa hamn. Och självklart hamnar man på bild med namnet Tango!

En svart Rival 22.

Och den här bilden blev kanske inte helt lyckad…men så går det ibland. Digitalkamerorna har ju lite fördröjning, så står man inte still hinner objektet försvinna ur bild…Båten som ska vara huvudsak i bilden är en Tur 80. Men det var full fart på däck med att förbereda dagens färd och jag är inte så road av att få med människor på mina bilder, därav att jag hade lite bråttom.
Tur 80 ritades av Per Brohäll i slutet på 60-talet.

Totalt har jag nu ”samlat” 922 segelbåtar fördelat på 328 modeller… Ja, jag vet…jag e lite knäpp ;-) ;-)


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200723

 1. Kenneth Ahlfors
  24 juli, 2020 at 13:22

  Härligt med Balladen Tango. Vi borde starta en Tangoförening

  Med vänlig hälsning,
  Kenneth
  Linjett 35-an Tango

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.