Båtkoll i Trosa hamn 20200727

Lite molnigt idag, och några droppar regn föll i natt. Det blåste rätt friskt när jag varknade men nu har det avtagit. Tanken är att Tango ska få komma ut en sväng.
I hamnen är det nu betydligt färre båtar än för några dagar sedan. Märks det redan att semestrarna närmar sig slutet? Själv har jag två veckor kvar.

Den här gamla Vegan hamnar knappast på bild för sin skönhet. Lägg märke till det hemsnickrade motorfästet :-D

I motsats till Hanse 345 så ser den här lilla Hanse 315 riktigt bra ut. Tyvärr är det ingen racer, men med ett ordentligt peke med en stor gennaker och några code-segel så går det nog att få fart på den här också.

Det här är inte heller nån racer. En riktig sommarstuga. I aktern står det Bavaria 39 Cruiser, och det är ju inte helt lätt att hitta i Bavarias modell-djungel. Och det blir ju inte enklare av att en Bavaria kan se olika ut på styrbord- respektive babordssidan har jag upptäckt. Fönstren/ventilerna är inte alltid placerad lika på båda sidor. Och ibland är det olika många.

Lite mer racing kan det bli här i alla fall. En Dehler 36 (SQ), presenterades 1999. Just SQ-modellerna är väl en uppdaterad version som brukar dyka upp i slutet av båtens liv så att säga.

Även i denna 80-talare finns en del racing-gener. Arcona 36 kom 1986 och är förstås designad av Stefan Qviberg. Just denna med röda linjer påminner om Arcona 36 SWE 1 Rubin som vann (klass DHB4) Gotland Runt 1988.

Vad är detta då? Vid en snabb blick ser det ut som en Hallberg Rassy, kanske en 352. Men jag tror det är nått annat. Något som gärna vill se ut som en Hallberg Rassy.

En Beneteau First 36.7. En båtmodell som inte synts i hamnen så ofta som jag trodde. Det här är bara den andra sedan midsommar. Ritad av Farr Yacht Design år 2000. Uppenbarligen en lyckat konstruktion då den fortfarande hänger med högt upp i resultatlistorna.

Här är en ganska fin båt tycker jag, utseendemässigt. Och den seglar väl skapligt. Swedestar 370 ritad av Håkan Södergren 2006.

Jag roade mig i går med att försöka uppdatera min hjärna på Bavarias modeller. Hittills har jag hittat 74 olika, och då vet jag att det finns fler…

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.