Båtkoll i Trosa hamn 20200707

Solen skiner idag, och vinden har avtagit lite. Men det ostadiga vädret gör att det är dålig omsättning på båtarna. Av de 48 segelbåtar jag räknade till i hamnen nu på morgonen var 42 samma som igår morse.
Som synes på bilden ovan finns en och annan lucka vid bryggan. Tror det är några morgonpigga som redan lämnat. Fotot är taget 08:20.

Först än väldigt liten sak. Den röda närmast har jag fått lära. mig är en Smiling, men den lilla blå utanför har jag ingen aning om. Den har storlek som en Stortriss, men några år nyare tror jag. Skarpt avhuggen akter. Ingen nationsflagga, men gissar att den är tysk.

Runt 1980 dök denna båt upp från danskarna Elvström & Kjaerulf. Swede 38. Då var det väl en ganska snabb båt, idag finns många snabbare. Jag har inte seglat den, men gissar att det är en fin kryssbåt.

En Beneteau Oceanis Clipper 343. Jean Barret står för design. Detta är den tredje 343:an i Trosa hamn i sommar.

Jon 33, eller Jonmeri 33, en finsk-byggd båt från 80-talet. Minns att vi hade flera sådana i vår klass på Gotland Runt på 80- och 90-talet. Jonna och Aloe bland annat. Gick bra när det blåste på lite mer.

Till höger en Linjett 32. Båten till vänster var med på bild även igår, och visst ser det ut som en Linjett 30, men när jag kollar bilder och ritningar på 30:an så ser denna ut att ha lite lägre, och längre överbyggnad.

Maxi 34 är väl i princip samma båt som Maxi 33, som i sin tur är samma skrov som Maxi 999. Båten på bilden är en Maxi 34.

För någon vecka sedan var majoriteten av motorbåtarna rätt små, runt 9 meter. Men nu har de vuxit. Halva hamnen är full med 40-fotare och större. Många har en vattenskoter på badplattformen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Båtkoll i Trosa hamn 20200707

  1. JohanC
    7 juli, 2020 at 21:32

    Den mystiska båten ser ut som en blandning av Linjett 30 och en Omega 34.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.